
אימון רגשי
אימון רגשי היא גישה המשלבת עקרונות מתחום הטיפול עם עקרונות מתחום האימון. ביסודה מדובר בשיטה פסיכולוגית המתאימה למי שמעוניין בפיתוח עצמי של יכולותיו.
התוכנית נחלקת לשני שלבים. להלן סקירה של השלבים הללו ומה תלמד בהם.
השלב הראשון הוא שלב המיפוי הרגשי. לאורך שלב זה בתוכנית ניצור את המפה של העולם הרגשי שלך. נחזור אחורה אל האלפבית של השפה הרגשית.
שלב 1 מיפוי רגשי (כ- 4 שבועות).
בשלב הראשון נלמד:
עוד על העולם הרגשי שלך באמצעות המפה הרגשית
מהו האלפבית הרגשי וכיצד לקרוא אותו
על החשיבות של הכושר הרגשי וכיצד להגביר אותו
מתי אתה מוכן לשלב השני
במהלך השלב השני נלך עמוק יותר אל תוך עולם הרגש ובהתבסס על מה שנלמד בשלב הראשון נתבונן בהגיון הרגשי, בקשר בין מחשבותיך ואמונותיך לבין רגשותיך. תוכל לראות כיצד הראש והלב יכולים לעבוד כצוות במקום להתחרות זה בזה.
שלב 2 (כ-8 שבועות).
בשלב השני נוכל:
להמשיך ולבנות כושר רגשי ולהתמקד באלפבית הרגשי
ללמוד כיצד להבין את ההיגיון הרגשי וכיצד לעשות בו שימוש חיובי ביום יום
להתחיל לזהות מחשבות ואמונות המונעות אותך מלהתקדם או שיש להם השפעה שלילית על רגשותיך
להבין את החשיבות בעזרה לראש לעבוד בצוותא עם הלב
מהי אינטליגנציה רגשית ?
זו היא תיאוריה המניחה שלכולנו יש אינטליגנציה רגשית. זהו חלק חיוני מהקיום שלנו שיש לו השפעה עצומה על חיינו. התיאוריה מניחה כי היבטים חשובים של האינטליגנציה הרגשית שלנו נלמדו בשנות הילדות וההתבגרות. אם לא למדנו מיומנות זו או אחרת בתקופה זו זה הופך לליקוי בגיל מבוגר יותר. החדשות הטובות הן שעם הידע הנכון ותמיכה אינטליגנציה רגישת ממשיכה להתפתח לאורך כל החיים. זהו המקום בו אימון רגשי יכול לעזור לך.
מהו מיפוי רגשי ?
כאשר אתה יוצא למסע, אפילו מסע קצר, אתה בדרך כלל זקוק למפה שתדריך אותך. הבדל יסודי בין תוכנית זו למפת דרכים הוא ההתבוננות המעמיקה בעולם הרגשי ומיפויו המדויק לפרטי פרטים, ככל האפשר. המידע הזה מכוון בהמשך את עבודתנו המשותפת בהמשך. משום שהמידע מגיע מתוכך התוכנית מותאמת באופן מיוחד לצרכים שלך במקום להתאים אותך לתוכנית. אנו מתחילים לעבוד מהמקום בו הינך פנימה והחוצה כדי להגיע לתוצאות ממוקדות, עמוקות שיתמידו לאורך זמן.
מהו האלפבית הרגשי ?
כל רגש עשוי מתחושות וחלקים שונים. חרדה היא דוגמא טובה לכך. כשחשים חרדה ניתן להבחין כיצד קצב הלב מואץ, הנשימות הופכות שטחיות, ישנם פרפרים בבטן, מתחילים להזיע, השרירים מתכווצים והמחשבות מתחילות לרוץ בראש. התחושות הללו הן האלפבית הרגשי. כשמרגישים חלק מהם ביחד הם מאייתים רגש, במקרה זה חרדה. זה המקום בו תוכל ללמוד להבחין באלפבית הרגשי ולהישאר איתו כך שתוכל לזהות נכונה את רגשותיך.
מהו הכושר הרגשי ?
כדי להישאר עם הרגשות ולא להימנע מהם, לברוח מהם או להדחיק אותם עליך לפתח כושר רגשי. בדרך כלל לאנשים יש כושר רגשי נמוך משום שהם נמנעים מרגשות. כשאתה הולך לחדר הכושר בפעם הראשונה זה מאוד מאתגר אותך ולמחרת אתה רגיש וכואב. אך עם ההתמדה והמיומנות אתה מפתח כושר גופני והגוף שלך יכול לתפקד טוב יותר. אתה צריך לפתח את הכושר הרגשי שלך באותו האופן. כך שרגשותיך יתפקדו טוב יותר ותוכל להשתמש בהם באופן חיובי.
מהו ההיגיון הרגשי ?
האם אמרת פעם לעצמך אין שום סיבה הגיונית לכך שארגיש ככה, אבל חייבת להיות משום שאני חש ברגש הזה ? זה קשה עבור רוב האנשים משום שהם משתמשים בהגיון המחשבה במקום בהגיון הרגשי על מנת להבין את רגשותיהם. הגיון רגשי קיים והוא שונה מצורות אחרות של הגיון, אך חשוב בדיוק כמותם. כשאתה מבין את ההיגיון הרגשי אתה יכול להשתמש ברגשותיך באופן חיובי יותר.
מדוע זה חשוב לזהות, לאתגר ולהתעמת עם מחשבות ואמונות שיש להם השפעה שלילית על רגשותיך ?
לפעמים מחשבות שליליות ואמונות מגבילות מפריעות לך לעשות שימוש מושכל ברגשותיך ומדכאים את תהליך האימון הרגשי. הנה מספר דוגמאות לכך: גברים לא בוכים, להרגיש פחד זו חולשה, אין שום הגיון שארגיש ככה וכו'. אם מחשבה או אמונות מסוג זה קיימות אני יכול לעזור לך להתמיר ולשנות אותם בהתאם לעקרונות האימון הרגשי.
לעזור לראש וללב לעבוד כצוות
אנשים רבים מגלים שאינם יכולים לעבוד עם הראש והלב יחד או שהם פועלים האחד כנגד השני. כאשר אתה נתקל בסיטואציה מאתגרת אתה זקוק לכל משאביך על מנת להתמודד ולהשיג את התוצאות הטובות ביותר. כך שאתה חייב להצליח אם הראש והלב עובדים יחד ולא אחד נגד השני. זהו השלב האחרון בתוכנית.
